Feiten en fabels over afslanken met infrarood

 

Wil je al een tijdje afslanken met infrarood, maar heb je hier nog vragen over? Dat begrijpen we bij Your Me Time maar al te goed! Er bestaan namelijk nogal wat misvattingen over het gebruik van infraroodcabines. Maar maak je geen zorgen, we helpen graag een aantal infraroodfabels uit de wereld.  Na het lezen van dit blog sta je versteld van de vele positieve effecten die onze speciale infraroodlampen hebben op jouw figuur én gezondheid.

 

Het speciale licht van infraroodlampen

Fabel: Het effect van de infraroodlampen zit vooral in de rode kleur van het licht.

Feit: Het infraroodlicht in onze cabines is niet zichtbaar. Je ziet dus geen rode kleur, maar de stralen zijn er wel. Ze dringen zelfs 4 tot 6 centimeter diep door in je spiervezels. Daardoor krijg je onder andere tijdens of na het oefenen geen last van blessures, spier- of gewrichtspijn. De warmte van de infrarood helpt bij een betere doorbloeding waardoor je sneller centimeters verliest.

 

De warmte van infraroodstralen

Fabel: In de cabines krijg je een soort sauna-effect.

Feit: Om af te slanken met infrarood hoef je niet af te zien in een hete cabine. Het kan dat je iets meer zweet, maar dat komt eerder door de oefeningen dan door de warmte in de cabine. Zweten heeft vooral een positief effect. Door te zweten raak je namelijk afvalstoffen uit je lichaam.

 

Your Me Time: ontspannen of sporten?

Fabel: Je gaat naar Your Me Time om te ontspannen, niet om te sporten.

Feit: Bij Your Me Time draait alles om gezond afslanken en je fitter voelen. De intensiteit van de sessies zijn aangepast aan jouw fitnessniveau en eventuele fysieke beperkingen. Dankzij deze aanpassingen is de training voor iedereen toegankelijk, ongeacht je huidige conditie. Door te sporten in infrarood heb je geen stijve spieren of vervelende kwaaltjes na het sporten. Al je oefeningen doe je liggend in de cabines, waardoor je comfortabel aan je figuur werkt. Juist als je last hebt van je rug of gewrichten, kun je heel goed bij Your Me Time komen sporten.

 

De kracht van sporten bij Your Me Time

Fabel: Infraroodstralen doen al het werk, de rest is bijzaak.

Feit: Het magische effect van sporten bij Your Me Time zit in de combinatie van bewegen en de stralen in onze infraroodcabines. Als je naast het regelmatig sporten in infrarood je eetgewoontes aanpast, zul je op een fijne en gezonde afslanken. Infraroodstralen zorgen ervoor dat je je figuurdoelen sneller bereikt. Bovendien hou je het sporten bij Your Me Time moeiteloos vol dankzij de persoonlijke begeleiding.

Het effect op je huid

Fabel: Infraroodcabines werken hetzelfde als een zonnebank.

Feit: Eigenlijk is infraroodlicht hetzelfde als zonlicht, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Je verbrandt dus niet en je wordt er ook niet bruin van. Infrarood heeft talloze positieve effecten op je huid. Ze wordt niet alleen gladder, elastischer en mooier, maar ook cellulite en huidbeschadigingen zoals acne en eczeem verminderen sterk.

 

Infraroodstraling zorgt voor direct gewichtsverlies

Fabel: Zodra je uit de infraroodcabine stapt, zul je minder wegen.

Feit: Infraroodstraling kan helpen bij het afslanken. Voor langdurig gewichtsverlies is een combinatie van infraroodtherapie, regelmatige lichaamsbeweging en een gebalanceerd dieet aanbevolen.

 

Infraroodtherapie kan eetlust verminderen

Fabel: Door regelmatig een infraroodcabine te gebruiken, zul je minder honger hebben.

Feit: Er is geen wetenschappelijk bewijs dat infraroodtherapie direct invloed heeft op je eetlust. Een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging zijn belangrijk voor gewichtsbeheersing. Wel kan de warmte en ontspanning die de infraroodcabine biedt, helpen om stress te verminderen, wat indirect kan bijdragen aan een betere controle over eetgewoonten.

 

Infraroodtherapie elimineert de behoefte aan diëten

Fabel: Als je infraroodtherapie gebruikt, hoef je niet op je dieet te letten.

Feit: Geen enkele vorm van therapie of lichaamsbeweging kan een ongezond dieet compenseren. Gezonde voeding is cruciaal voor het afslanken en het behouden van een gezond gewicht. Infraroodtherapie kan ondersteunend werken, maar het is belangrijk om ook aandacht te besteden aan wat je eet.

 

Infraroodcabines zijn alleen voor mensen die willen afvallen

Fabel: Infraroodcabines zijn niet nuttig voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in gewichtsverlies.

Feit: Infraroodcabines hebben diverse voordelen die verder gaan dan afslanken. Ze kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn, het verbeteren van de circulatie, het ontgiften van het lichaam en het bieden van een algemeen gevoel van welzijn. Iedereen die op zoek is naar deze gezondheidsvoordelen kan baat hebben bij het gebruik van infraroodcabines, ongeacht of ze willen afvallen of niet. Deze manier van bewegen is zeer geschikt voor mensen met rugklachten, fibromyalgie en reuma, lipodeem en overgangsklachten.

 

Klaar om jouw reis naar een slanker en gezonder leven te beginnen met infrarood?

Begin vandaag nog met sporten in de infraroodcabines bij Your Me Time en voel je deze lente fitter en energieker dan ooit tevoren!

Terwijl de dagen langer worden en de natuur ontwaakt, is er geen beter moment om je eigen transformatie te starten. De zachte, diep doordringende warmte van onze infraroodstralen helpt niet alleen bij het versterken van je spieren en het afslanken, maar geeft je ook een boost aan energie en verbetert je algehele welzijn.

Laat de frisheid van het voorjaar niet alleen buiten voelbaar zijn, maar ook binnen in jou.

Sporten bij Your Me Time is de perfecte stap naar een levendige en energieke lente.

Wacht niet langer, de bloemen zullen niet de enige zijn die deze lente tot bloei komen!

 

Wil jij niet langer wachten? Boek meteen een proefles

Lees hier al onze blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *