Havermout. Of je houdt er van, of je gruwelt er van…

Havermout is een ouderwets Hollands ontbijt dat relatief goedkoop is, maar ook goed vult. Nog een mooie bijkomstigheid, havermout zorgt er gedurende de dag voor dat je suikerspiegel stabiel blijft, zodat je niet snel gaat snacken.
Als je denkt dat pap ouderwets en saai is, dan heb je het mis!

Havermout is van nature glutenvrij, dus iedereen kan genieten van een overheerlijk havermout ontbijt.

Je kunt voorkeur hebben voor een zoet havermoutpap ontbijt, of juist hartig. Met noten, veel fruit of zelfs extra kleur, vitaminen en mineralen. Havermoutpap is lekker en zeer veelzijdig!

Afgelopen dagen heb ik verschillende combinaties gegeten. De basisingrediënten zijn melk en havermout en daar kun heerlijk mee combineren.
Met de koude dagen die eraan gaan komen, is dit een heerlijk warm ontbijt om de dag mee te starten.

Ik wil graag 3 recepten met je delen die ik deze week zelf ook heb gegeten als ontbijt.
Laat je me weten of je ervan hebt gesmuld?

Havermoutpap met banaan en walnoten.

Dit is echt een power ontbijt. Met banaan en havermout kun je wel een paar uur vooruit.

Dit heb je nodig:

Havermout
Melk
1 banaan
Handje ongebrande walnoten

Zo maak je dit powerontbijt:

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en laat 2 minuten staan.
Snijd ondertussen de banaan in plakjes en hak de walnoten grof.
Doe de havermout in een kom en garneer met de banaan en walnoten.

Havermoutpap met appel, kaneel & rozijnen

Houd je van appeltaart? Dan vind je de combinatie met appel, kaneel en rozijnen vast verrukkelijk!
Dit gezonde ontbijtrecept smaakt net als appeltaart.

Dit heb je nodig:

Havermout
Melk
1 appel
Handje rozijnen
Kaneel

Zo maak je dit appeltaart ontbijt:

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en laat 2 minuten staan.
Snijd ondertussen de appel in stukjes.
Doe de havermout in een kom en garneer de havermout met de appel, rozijnen & kaneel

Carrotcake havermoutpap

Deze havermoutpap is het perfecte ontbijt voor carrotcake fanaten!

Dit heb je nodig:

Havermout
Melk
1 winterpeen
ongebrande walnoten
Kaneel

Zo maak je dit overheerlijke carrot cake ontbijt:

Breng de melk aan de kook. Roer de havermout erdoor en laat 2 minuten op laag vuur koken.
Haal de pan van het vuur en laat 2 minuten staan.
Rasp ondertussen de wortel.
Doe de havermout in een kom en garneer de havermout met de wortel, walnoten & kaneel

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *